Oreo-cake

Vandaag kwam ons middelste spook terug van 3 dagen boerderijklassen. Ideaal moment om hem dus in de watten te leggen. En hoe doe je dat beter dan met een gigantische hoeveelheid suiker, chocolade en koekjes :-).

Het recept voor deze cake vond ik hier https://rutgerbakt.nl/oreo-recepten/oreo-cake-recept/. Rutger is dezelfde man die ook auteur is van mijn favoriete bakboek dat ik in de vorige blog al aanhaalde. Het recept is niet moeilijk te volgen en ook de ingrediënten zijn makkelijk te vinden.

Eerst beginnen met alles klaarzetten en afwegen.

Het beslag maak ik zoals altijd in mijn trouwe Kenwood (wat zou ik doen zonder). Na alle stappen gevolgd te hebben, is de tulband klaar om de oven in te gaan.

Na iets meer dan een uur ruikt je hele keuken zalig naar de chocolade en is het tijd om je creatie uit de oven te halen. Laat zeker 10 minuten afkoelen in de vorm om brokken te voorkomen. Bij mij was de cake gebarsten en iets te hard omhoog gekomen bij het bakken, maar geen probleem, eens uit de vorm is het perfect mogelijk om een beetje bij te snijden en het ‘snijafval’ aan de voorproevers te geven.

Geen paniek als je zwarte stukjes in je cake ziet, dit is niet aangebrand, maar zijn gewoon stukjes oreo. Deze keer maakte ik ook de topping. Als roomkaas gebruikte ik mascarpone.

Zo, een absolute caloriebom, maar wel super lekker en een kind dat een leuke thuiskomst heeft gehad :-).

Veel bakplezier!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.