Een hele tijd terug heb ik deze al eens gemaakt. Hoewel ze toen al lekker waren, ga ik vandaag voor een nieuwe en naar mijn mening betere versie :-).
In plaats van 1/2tl speculaaskruiden voeg je 1tl cacaopoeder toe. Voor de rest blijft het recept hetzelfde. Als alles goed gaat, zien je macarons er na het bakken zo uit :

Dan de vulling. Ik maakte een Zwitserse botercrème als basis en voegde daarna de smaak toe. Je hebt nodig :
– 3 eiwitten
– 150g kristalsuiker
– 220g boter op kamertemperatuur
– de vulling van ongeveer 24 oreokoekjes
– ongeveer 10 à 12 oreokoekjes zonder vulling, fijngemalen
Verwarm de eiwitten met de suiker au-bain-marie tot het mengsel warm aanvoelt. Klop het eimengsel op tot stijve pieken. Voeg dan beetje bij beetje de boter toe. Blijven kloppen tot je een egale crème hebt. Voeg nu de vulling van de oreokoekjes toe. Als alles goed gemengd is voeg je de fijngemalen oreokoekjes toe.

Nu de macarons nog vullen en klaar :-). Met de crème kan je minstens een 50-tal macarons vullen, maar goed nieuws, je kan de crème ook invriezen :-). Wanneer je hem terug wilt gebruiken, gewoon op kamertemperatuur laten komen en nog eens goed opkloppen.

Smakelijk 🙂 !