Woensdag 2 deel 3 Kokoskoekjes

Waar moeten we anders blijven met al die eiwitten :-)? Deze kokoskoekjes zijn super makkelijk en heel lekker.

Tijdens een zoektocht naar lactosevrije/melkvrije koekjes voor onze jongste zoon een paar jaar geleden, ben ik deze koekjes tegengekomen. Hoewel de melkallergie gelukkig lijkt weg te trekken, worden deze koekjes nog dikwijls gemaakt.

Zoals gezegd een makkelijk recept dat je hier kan terugvinden : http://www.zoetrecepten.nl/recepten/glutenvrij-2/kokoskoekjes-kokosmakronen/

Je hebt maar 3 ingrediënten nodig :
– 4 eiwitten
– 200g suiker
– 250g kokospoeder.

De hoeveelheid kokospoeder is redelijk groot (logisch, want we maken kokoskoekjes :-)). In een bakje van Colruyt zit er 200g, gelukkig had ik nog een restje liggen van vorige keer.

Je begint met het opkloppen van je eiwitten (dat hebben we vandaag precies nog gedaan ;-)). Dan voeg je de suiker toe en klop je verder, maar zet je de mixer wel op de laagste stand. Als laatste voeg je het kokospoeder beetje bij beetje toe en meng je het erdoor met een spatel. Zo moet je deeg eruit zien :

Ik bak de koekjes op 165° gedurende 20 minuten. Volgens het recept krijg je een 20-tal kleine koekjes uit je deeg. Ik heb er toch 30 van redelijke grootte uitgekregen :-). Koekjes even laten afkoelen op de bakplaat, als je ze direct probeert op een rooster te leggen, zouden ze kunnen breken.

En zo kunnen we weer even snoepen, gelukkig is het vrijdag weer loopdag ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.