Woensdag 20 deel 2 Aardbeienkruimeltaart

Zoals beloofd 2 receptjes vandaag. Als we dan toch gaan bakken met dit warme weer, proberen we het toch zomers te houden met een aardbeienkruimeltaart :-).

Het recept vond ik in het juninummer van ‘Koken en genieten’ van dit jaar. De taart bestaat uit 4 lagen : de taart, aardbeien, pudding en een kruimeldeeg.

Eerst maken we de pudding. Je hebt nodig :
– 17g puddingpoeder
– 1 el suiker
– 250ml room

Je roert het puddingpoeder, de suiker en 5 el van de room eerst door elkaar. De rest van de room breng je aan de kook. Je mengt het puddingmengsel erdoorheen en je laat dit al roerend ongeveer 1 min. koken tot de pudding dik is. Bedek de pudding met plasticfolie en laat afkoelen in de frigo.

Dan het kruimeldeeg. Je hebt nodig :
– 125g bloem
– 80g koude boter
– 60g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 snufje zout

Heel simpel, we mengen alle ingrediënten door elkaar en zetten het deeg in de koelkast :-).

Nu maken we 500g aardbeien schoon en snijden ze in 2 of 4 stukken.

Voor het taartbeslag heb je nodig :
– 250g zachte boter
– 200g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 snufje zout
– rasp en sap van 1 citroen
– 4 eieren
– 375g bloem
– 1 zakje bakpoeder

De boter, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de citroenrasp gaan de Kenwood in en kloppen we tot alles mooi romig is. Dan kloppen we de eieren er 1 voor 1 door. We mengen de bloem met het bakpoeder en voegen dit afwisselend met het citroensap toe aan het botermengsel.

Over een ingevette en met bloem bestoven springvorm verdelen we eerst het taartbeslag. Daar verdelen we de aardbeien overheen.

Hierna volgt de pudding.

Tenslotte nog een laagje kruimeldeeg en 50g amandelschilfers. De taart gaat nu 75 minuten een voorverwarmde oven van 160° in en klaar :-).

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.