Woensdag 20 deel 1 Citroencupcakes met frambozenbotercrème

Vorige week een woensdag verlof. Niet zozeer voor het bakken, wel voor het bloggen :-). Vandaag maken we dat goed met 2 recepten. Beginnen doen we met de citroencupcakes met frambozenbotercrème. Zomers van uitzicht en een combinatie die niet anders dan lekker kan zijn :-).

Het recept vond ik hier : https://www.justsotasty.com/lemon-raspberry-cupcakes/ . Het recept is normaal gezien voor 12 cupcakes, maar ik kreeg er 18 uit.

Voor de cupcakes heb je nodig :
– 195g bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1/4 tl zout
– 120g  zachte boter
– 200g suiker
– 2 el citroenrasp
– 2 eieren
– vanille-extract
– 63g zure room
– 3 el melk
– 60ml citroensap

Je mengt de bloem met het bakpoeder en het zout.

Hierna gaan de boter, de suiker en de citroenrasp de Kenwood in. Mooi mengen tot je een wit en zacht mengsel hebt.

 

Dan voeg je de eieren 1 voor 1 toe en het vanille-extract. Blijven mixen tot je een homogeen, glad mengsel hebt.

 

De melk en de zure room meng je met elkaar met een vork.

Dan voeg je de helft van het bloemmengsel en de helft van de zure room met melk bij de rest van je deeg. Wanneer alles is opgenomen in je deeg, voeg je de rest van de bloem en zure room toe. Blijven mengen tot een homogeen, glad deeg.

Nu het citroensap nog toevoegen. Dit spatel je voorzichtig onder de rest van je deeg en dan ben je klaar om de vormpjes te vullen :-).

In een voorverwarmde oven van 175° laat je ze nu 16 à 18 minuten bakken en klaar :-).

Nu de versiering. We maken een frambozenbotercrème. Je hebt nodig :
– 227g frambozen (ik heb 200g gebruikt om dat ik niet meer had en dat is ook perfect gelukt :-))
– 180g zachte boter
– 300g poedersuiker
– evt. 1 el room

Eerst pureren we de frambozen (lang leve de blender :-)). We halen de puree door een zeef om zaadjes in de crème te vermijden. Nu koken we de puree een 10 à 15 minuten (al roerend) tot hij er uitziet als jam. De frambozenpuree moet nu volledig afkoelen in de frigo, anders is hij te vochtig en dan mislukt de botercrème.

Voor de botercrème zelf begin je met de boter op te kloppen tot deze romig is. Dan voeg je 200g van de poedersuiker toe en klop je verder tot het mengsel glad is. Nu voeg je 3 el van de frambozenpuree toe en meng je alles terug helemaal door. Als laatste voeg je de rest van de poedersuiker toe in verschillende delen. Moest de botercrème te vast zijn, kan je eventueel 1 el room toevoegen.

Uiteindelijk kunnen we de cupcakes  dan versieren :-).

Omdat ze pas om morgen te eten zijn, bewaar ik ze in een afgesloten doos in de koelkast. Moest je dit ook doen, vergeet ze dan niet een halfuurtje op voorhand eruit te halen, anders is de botercrème te hard en ook niet zo lekker.

Veel bakplezier 🙂 !

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.