Woensdag 21 Kokoscupcakes met chocoladebotercrème

Ik ben weer een beetje laat met het bloggen deze keer, maar er werd gebakken en hier komt het recept :-).

Tegenwoordig ben ik helemaal fan van cupcakes : ze zijn relatief vlug klaar, niet al te moeilijk te maken en er zijn tal van verschillende smaken mogelijk. Het recept voor de kokoscupcakes vind je hier : https://handmadehelen.nl/kokos-cupcakes/ .

Het recept is heel duidelijk uitgelegd. Na alle stappen uitgevoerd te hebben, kunnen de cakejes de oven in :-).

En na een 18-tal minuutjes hebben we lekkere kokoscupcakes :-). Ze zijn heel erg zacht en vallen dus makkelijk uiteen, maar de smaak is echt de moeite waard.

Als versiering heb ik gekozen voor een chocoladebotercrème. Het originele recept vind je hier : https://prettysimplesweet.com/ultimate-chocolate-cupcakes/ .

Ik maakte een halve portie om 12 cupcakes te versieren. Je hebt nodig :
– 75g zachte boter
– 80g bloemsuiker (gezeefd)
– 12,5g cacaopoeder (gezeefd)
– vanille-extract
– 57,5g pure chocolade (gesmolten)
– evt. 1el room

Je begint met de boter romig te kloppen. Dan voeg je de bloemsuiker in 2 keer toe. Als dit goed gemengd is, voeg je het cacaopoeder toe. Alles terug mooi mengen en dan doe je er het vanille-extract bij. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe en evt. 1el room als de crème te dik is.

Nu doe je de crème in een spuitzak en spuit je mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes. Ik bewaar de cupcakes in een afgesloten doos in de frigo, dan houden ze langer. Als je dit ook doet, zeker niet vergeten ze een halfuurtje voor serveren eruit te halen, anders is je botercrème te hard en dus ook niet zo geweldig lekker.

Een super groot voordeel van de botercrème is dat deze ook perfect kan dienen als vulling voor macarons :-).

Smakelijk :-)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.