Woensdag 22 Verjaardagscupcakes :-)

Vandaag was ik jarig en de kindjes stonden er op om voor mama cupcakes te maken :-). Aangezien onze oudste zoon nog maar 6 jaar is, heb ik besloten om toch een klein beetje te helpen en hun plannen in goede banen proberen leiden :-).

De kindjes hebben gekozen voor gemakkelijke en lekkere vanillecupcakes. Het recept vond ik in het magazine ‘Cupcake heaven’.

Voor 12 cupcakes heb je nodig :
– 115g zachte boter
– 2 eieren (lichtjes geklopt)
– 115g fijne suiker
– 115g bloem
– vanille-extract
– 1el melk

Ik maakte het beslag in mijn Kenwood. Eerst meng je de boter met de suiker. Omdat ik geen vanille-extract meer had, heb ik bij deze stap ook een zakje vanillesuiker toegevoegd.

Wanneer je een licht en romig mengsel hebt, voeg je de eieren toe in verschillende delen. De machine goed zijn werk laten doen, tot alles mooi gemengd is (heel interessant om te zien :-)).

Zeef de bloem. Spatel deze onder het beslag. Als laatste doe je hetzelfde met de eetlepel melk. Dan de cupcakevormpjes vullen en ze gedurende een 18-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen.

Ik laat de cupcakes 10 minuten in de vorm afkoelen om ze daarna volledig te laten afkoelen op een rooster.

In mijn vorige post over verjaardagscupcakes (de kleine ninja’s voor onze jongste zoon), gebruikte ik honing om de marsepein aan de cupcakes vast te kleven. Vandaag had ik echter ook macarons met de chocoladebotercrème van vorige week gemaakt en aangezien ik daar nog wat van over had, was dit ideaal om de cupcakes mee af te smeren :-).

En dan het leukste deel van het proces : de cupcakes versieren, dolle pret verzekerd met 3 enthousiaste kindjes :-).

Dat was weer smullen daarnet :-). De kaarsjes mochten niet ontbreken van de jongens, maar op deze manier vond ik het ook totaal niet erg om 34 te worden ;-).

Smakelijk en vooral veel plezier :-)!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.