Woensdag 34 Frambozenkaastaart

Een nieuwe week, een nieuw recept. Vandaag gaan we voor een lekkere en niet al te moeilijke frambozenkaastaart.

Het recept vond ik hier : https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/kwarktaart/kwarktaart-met-aardbeien-en-frambozen-recept/ .

Na een paar extra tripjes naar de winkel (het geheugen wou  precies niet mee vandaag :-)), ben ik klaar om eraan te beginnen. Het recept is duidelijk en helemaal niet zo moeilijk.

I.p.v. aardbeien en frambozen, gebruikte ik enkel frambozen. Aangezien ik geen diepvriesframbozen vond, werden het er verse. Voor het versieren is diepvries sowieso geen optie, maar voor de vulling kan dit dus wel.

Eerst maak ik de bodem. Ik heb gekozen voor een bodem van petit beurre-koekjes, maar je kan er ook andere voor gebruiken. Je kan ook een bodem maken van 0, maar dit is wel iets makkelijker :-).

Dan de frambozen met het citroensap laten koken. Wanneer je de geweekte gelatineblaadjes er achteraf doormengt, verkrijg je dit :

De room die je lobbig hebt geklopt meng je met de platte kaas. Lobbig wilt trouwens zeggen ‘niet helemaal opgeklopt’, een beetje zoals de soort slagroom die je bij een Irish Coffee krijgt.

Nadat de taart is opgesteven in de frigo (ik heb ze 4u laten staan voor ik ze durfde te ontvormen :-)), kan je losgaan met het versieren :-). In het originele recept werd er gekozen voor slagroom en fruit, ik koos voor chocolade en fruit :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.