Woensdag 4 deel 2 Chocoladecake met citroen/limoncello siroop

Na de (naar mijn mening) niet zo geweldige macarons gisteren, wou ik vandaag toch nog een cake bakken. Chocolade is lekker, limoncello is lekker, dus de combinatie van de 2 moet toch gewoon geweldig zijn :-).

Het recept heb ik hier gevonden : https://njam.tv/recepten/chocoladecake-met-limoncello . Helemaal niet moeilijk om te maken.

Je begint met het opkloppen van de eidooiers samen met de suiker en de citroenschil.

Daarna zeef je de bloem, maïzena en het bakpoeder en meng je dit met het cacaopoeder. Ik had gelukkig een kleine assistente die me hiermee heeft geholpen ;-).

Je smelt je boter en dan volgt het lastigste gedeelte van het recept : chocolade raspen :-). Mijn kleine helpster vond dit veruit het leukste om te doen. Mama raspt en ik zal terwijl wel de restjes chocolade opeten. Gevolg : wat vanmorgen nog een witte t-shirt was, heeft nu eerder een bruine tint gekregen. Lang leve de wasmachine :-).

Je mengt je bloemmengsel voorzichtig onder het eimengsel. Je voegt de gesmolten boter toe en je spatelt de chocolade erdoorheen.

Nu klop je 2 eiwitten stijf en spatel je deze ook onder je mengsel. Bij mij zag het deeg er als volgt uit :

Volgens het recept moet de cake nu 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°. Bij mij heeft deze er 25 minuten in gestaan. Na even afkoelen in de vorm, kwam hij er mooi en gemakkelijk uit.

De siroop is ook makkelijk om maken. Je laat je citroensap en suiker 5 minuten inkoken en je voegt dan je limoncello toe. Enkele gaatjes in de cake prikken en de siroop erin/erover gieten.

Uiteraard heb ik ondertussen al geproefd en hij was geslaagd. Ik zou er mss iets minder citroen op/in doen volgende keer en een andere bakvorm gebruiken om een iets hogere cake te krijgen.

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.