Lekkere en gemakkelijke speculoosmousse

Of hoe maken we dessert met een 2-jarige hulpchef wiens oren vandaag precies met de wind zijn gaan waaien :-).

Vanavond komen de ouders van mijn man eten en daar hoort uiteraard dessert bij :-). Geen bakrecept vandaag  (het is dan ook nog geen woensdag), maar wel een makkelijk recept voor een lekkere speculoosmousse (zo geraakt de sintvoorraad misschien eens op :-)).

Het recept heb ik op de site van HLN gevonden : https://www.hln.be/nina/nina-kookt/te-veel-sinterklaasspeculoos-in-huis-maak-er-dit-snelle-topdessert-met-mascarpone-mee~a57165b0/ .

Je hebt nodig :
– 200ml room
– 120g speculaas
– 200g mascarpone
– 3 eiwitten
– 25g suiker

Eerst hak je de speculaas fijn. Ik heb dit met mijn mixer gedaan. Daar zit een super handig potje met hakmolentje bij. Je kan deze ook in een plastic zakje steken en dan met je deegrol erover gaan.

De helft van je speculaas doe je in een aparte kom en daar giet je de room over. Je laat dit even staan zodat de speculaas zacht kan worden.

De eiwitten klop je stijf samen met de suiker.

Omdat dochterlief voor de nodige onderbrekingen heeft gezorgd (stekker van de mixer uittrekken terwijl mama aan het mixen was, speculaaskoekjes op de grond gooien en dan zelf voor kruimeldief spelen, …) was de room met speculaas nu zacht genoeg om ook opgeklopt te worden :-).

Nu meng je de mascarpone onder het speculaasmengsel en dan spatel je de eiwitten er voorzichtig doorheen.

Je vult 4 glazen met de helft van je mousse en bedekt deze met een laagje speculaas. Dan nog een laagje mousse en klaar :-)!

De glazen moeten nu minstens een uur de koelkast in of in mijn geval tot vanavond.

Smakelijk :-)!

Een antwoord op “Lekkere en gemakkelijke speculoosmousse”

  1. En de ouders van je man hebben genoten van de eerste tot de laatste hap! Zoals steeds was het dessert superlekker maar gevaarlijk: je zou ervan kunnen blijven eten 😋!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.