Nog eens een dessertje tussendoor – Mini-kaastaart-cupcakes

Het is nog eens tijd voor een dessertje tussendoor. Deze mini-kaastaart-cupcakes staan al eventjes op mijn Pinterest. Ze zien er lekker uit en niet al te moeilijk om te maken. Ideaal om een maandagochtend mee te vullen. Met de muzikale begeleiding van de top 500 van de 90’s (leukste week van het jaar :-)), beginnen we eraan.

Het recept vond ik hier : https://chefsavvy.com/mini-cheesecake-cupcakes/. Aangezien het een Engelstalig recept met Amerikaanse maten is, krijg je hieronder de Nederlandse versie.

We hebben nodig :
Voor de bodem :
* 90 à 100g koekkruimels (ik heb voor petit beurrekes gekozen)
* 60g gesmolten boter
* 2el suiker
Voor de vulling :
* 453g platte kaas
* 125g zure room
* 50g suiker
* 2 eieren
* vanille-extract
Voor de coullis :
* +/- 150g frambozen
* 1tl citroensap
* 2tl suiker

Om de koekjes te verkruimelen kan je je mixer met hakmolentje gebruiken, maar aangezien dat van mij nog altijd kapot is, gaan we voor de methode met plastic zakje en deegrol.

Verwarm de oven voor op 160° en zet je cupcakevorm klaar.

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en de suiker. Het zou er moeten uitzien als nat zand. Daarmee ga je nu de bodem van je cupcakevormpjes bekleden.

5 à 6 minuten de oven in en daarna volledig laten afkoelen.

Begin met de kaastaartvulling. Klop de platte kaas en voeg de zure room, suiker, eieren en vanille-extract toe. Blijf mengen tot je een egale vulling hebt.

Verdeel de vulling over de cupcakevormpjes. Laat 20 à 25 min. bakken in een oven van 160°. Als ze beginnen barsten dan zijn ze te ver gebakken.

Eerst laten afkoelen in de vorm, daarna volledig koud laten worden in de koelkast.

De coullis maken is vrij simpel. Je kookt de frambozen (of andere vruchten) samen met de suiker en het citroensap gedurende ongeveer 15 min. Daarna alles mixen en door een zeef duwen.

Je kan de saus opzij zetten in de koelkast en wachten tot wanneer je de cupcakes gaat serveren om ze erover te gieten. Ik giet ze nu al op de afgekoelde cupcakes en zet ze zo terug in de koelkast.

Achteraf gezien had een dubbele portie saus beter geweest, maar dat weten we dan weer volgende keer :-).

Afwerken met een framboosje of een blaadje munt en het dessert voor vanavond is weer klaar :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.