Woensdag 8 deel 1 Flan patissier

We zijn met een beetje vertraging begonnen vandaag. Eerst even leesmama geweest in de klas bij onze oudste en daarna een speurtocht naar de tuttie van de jongste (die nog altijd niet terecht is trouwens, al goed dat we een reserve hebben :-)). Het is 10u en alles staat klaar om te beginnen met de flan patissier.

Het recept vond ik hier : https://overetengesproken.nl/flan-patissier/ .

We bekleden de beboterde springvorm met ons bladerdeeg en prikken er gaatjes in met een vork. In het recept gebruiken ze bladerdeeg uit de diepvries, ik heb een rol bladerdeeg gekocht uit de koelkast.

Terwijl de bladerdeeg de koelkast in gaat, beginnen we aan de vulling, die eigenlijk heel hard op de bereiding van een crème patissière lijkt, dus dat zou ondertussen toch moeten lukken :-).

Eerst de melk opwarmen met het vanillestokje, ik heb een heel stokje gebruikt, i.p.v. het voorgeschreven halve. We moeten de melk aan de kook brengen en dan 20 min. laten trekken.

Ondertussen kunnen we de eieren, de eidooiers en de suiker samen kloppen. Wanneer de suiker zo goed als opgelost is, voegen we de maïzena toe en blijven we roeren tot we een egaal mengsel hebben.

Dan een beetje van de warme melk bij het eimengsel gieten en goed roeren. Het eimengsel gieten we op zijn beurt in de pot met melk en kloppen maar :-). Zo ziet de vulling er bij mij uit :

De vulling gieten we in onze bladerdeeg en dan gaat de taart 35 à 40 min. een oven van 180° in. Zo zag de taart eruit tijdens het bakken …

… en zo na het afkoelen, ze zakt dus terug wat in :-).

Volledig laten afkoelen in de koelkast en we weten weer wat eten bij onze tas thee vanavond :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.