Tiramisu met frambozen

Tiramisu. Samen met de quatre quarts met hagelslag, 1 van de eerste dingen die ik zelf heb leren maken. Mascarpone, cacao, lange vingers en amaretto, zalig :-)! Vandaag maak ik een non-alcoholische variant met framboosjes. Iets meer zomers om de grijze dag wat zonniger te maken.

Het recept vond ik hier : https://ohmydish.nl/recept/tiramisu-met-frambozen/.

Eerst de frambozen. Deze heb ik laten ontdooien in de microgolfoven (gaat iets sneller). Het sap houden we bij en wordt gemengd met 1el citroensap (ik heb wat meer gebruikt) en 1el suiker. De frambozen moet je pletten en worden gebruikt bij de opbouw.

Dan heb ik het mascarponemengsel gemaakt. 250g mascarpone, 3el suiker en 3 eidooiers gaan de Kenwood in. Nadat ik de opgeklopte eiwitten onder het mascarponemengsel heb gespateld, ziet het er zo uit :

Nu nog opbouwen en dan kan de tiramisu minstens 4u de frigo in :-).

Een lekker dessertje en helemaal niet zo moeilijk. Moest je er toch graag een alcoholische versie van maken, kan je het citroensap volgens mij altijd vervangen door limoncello :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.