Woensdag 9 deel 2 Chocoladebananenbrood met citroenglazuur

Of hoe het bakken toch niet altijd even goed lukt … Ik dacht laten we dat receptje dat er toch zo goed uitzag op pinterest ook eens proberen thuis. Er lagen nog redelijk wat bananen in de frigo, dus ik wou eens zien of ik dat ook kon …

Het Engelse recept vind je hier : https://www.alattefood.com/chocolate-banana-bread-coffee-glaze/

Je hebt nodig :
– 120g zachte boter
– 100g fijne suiker
– 60g bruine suiker
– 2 eieren
– 260g bloem
– 25g cacaopoeder
– 1tl bakpoeder
– 1/4 tl zout
– 4 bananen
– vanille-extract

We verwarmen de oven voor op 190°. Beboter en bebloem je bakvorm. Hier maakte ik al een fout. In het recept staat dat je 2 vormen moet gebruiken. Omdat ik geen 2 dezelfde rechthoekige bakvormen heb (schattie, onthoud, moederdagcadeautip ;-)), heb ik 2 vierkante vormen gebruikt, wat als resultaat 2 platte cake-achtige broden had…

Je plet de bananen met mixer of met een vork.

Ik heb mijn Kenwood nog eens gebruikt om de rest van het deeg te maken. De boter mix je met de fijne suiker en de bruine suiker.

Dan voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende toe als het vorige volledig is opgenomen.

Je doet het vanille-extract erbij en voegt dan de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout toe. Goed mengen tot je een egaal mengsel hebt.

Nu voeg je de bananenpuree toe en meng je weer tot ze volledig is opgenomen.

Dan giet je het deeg in de bakvorm en mag het bananenbrood 35 à 40 minuten bakken.

De glazuur had een koffieglazuur moeten worden, maar aangezien de baksels niet echt gelukt waren, heb ik het me iets makkelijker gemaakt. Je neemt wat citroensap en je voegt bloemsuiker toe tot je glazuur de juiste consistentie heeft. Dan giet je de glazuur over het bananenbrood en klaar.

Wat er juist is mis gelopen weet ik eigenlijk niet. Ik ga er nog eens een paar andere recepten naast leggen om te vergelijken en daar misschien bruikbare tips uithalen. Op zich is het nog wel lekker, het ziet er gewoon niet uit zoals het er zou moeten uitzien. We komen er dus nog op terug 1 van de weken ;-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.