Week 43 Brownies

De opendeurdag op school bij de kindjes stond dit jaar in het teken van verschillende landen en werelddelen. Onze jongste zoon leerde over Amerika. Om nog een beetje in diezelfde sfeer te blijven, bakte ik deze week brownies.

Het recept heb ik hier gevonden : https://zussenmetjeneusertussen.wordpress.com/2011/07/12/echte-amerikaanse-brownies/

Een simpel recept, niet moeilijk te volgen :-). Mijn kinderen kennende zou een versie met nootjes hier niet heel warm onthaald worden, dus die heb ik eruit gelaten. Je hebt nodig :
– 150g pure chocolade
– 100g boter
– 3 eieren
– 160g bruine basterdsuiker (ik heb de cassonade gebruikt)
– 100g zelfrijzend bakmeel

De suiker meng je met de eieren in de Kenwood tot je een schuimig geheel krijgt. Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie. Als deze gesmolten is voeg je de boter toe en laat je deze ook smelten. Voeg de bloem toe aan je eimengsel en spatel ze er helemaal onder. Giet er nu ook je chocolademengsel bij en spatel goed door elkaar. Stort je deeg uit in een beboterde en bebloemde bakvorm.

Dan een 20 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. De bovenkant moet droog zijn een beetje gekrakt, maar vanbinnen mag het dan weer niet te droog zijn, tricky dus :-).

Nu volledig laten afkoelen, bestrooien met poedersuiker en kleine vierkantjes uit snijden. De brownies waren mss nog net iets te droog, maar wel heel lekker. Volgende keer iets minder lang in de oven dus ;-).

Smakelijk 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.