Week 44 Polvorones

Deze week ga ik nog even verder de internationale tour op en belanden we in Mexico. Deze broze koekjes zijn eigenlijk van Spaanse oorsprong en danken hun naam aan het Spaanse woord voor ‘verpulveren’. Je kan er verschillende smaken aan toevoegen (citroen, amandel, appelsien, …), de koekjes van vandaag zijn met vanille gemaakt.

Het recept vond ik hier :
https://pinaenlacocina.com/2016/05/26/polvorones-mexican-style-cookies/. Hier maken ze een 3-kleurig koekje, ik heb ervoor gekozen om 2 koekjes in een andere kleur te maken.

Je hebt nodig :
– 240g boter op kamertemperatuur
– 125g poedersuiker
– 1 ei
– 1 tl baking soda
– vanille-extract
– 292g bloem
– roze en gele kleurstof

Eerst klop je de boter met de suiker tot een romig mengsel. Dan voeg je het ei toe. Daarna klop je er de vanille en de baking soda doorheen. Als laatste meng je er de bloem onder. Ik heb alles met de Kenwood gemengd, moest het deeg er nog brokkelig uitzien, kneed je het nog even door met je handen (niet simpel, want het plakt verschrikkelijk).

Verdeel het deeg nu over twee kommen en voeg de kleurstof toe. Goed mengen. Dan volgt het echte prutswerk :-). Verdeel je deeg over een stuk plastic folie en rol mooi op. Deze rol gaat ongeveer 20 minuten de diepvries in.

Ik ben ervan overtuigd dat je ze ook in een bol kan rollen en laten opstijven in de frigo. Dan kan je het deeg daarna uitrollen en er figuurtjes uitsnijden. Nu snijd je er kleine schijfjes van als ze uit de diepvries komen. Leg de koekjes niet te dicht tegen elkaar op de bakplaat, want ze zetten redelijk veel uit :-). Bak de koekjes een 20-tal minuten (tot de randen goudbruin zien) in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat volledig afkoelen.

De koekjes vallen effectief heel gemakkelijk uit elkaar, een echt kruimelfestijn als de kinderen ervan eten dus :-). Ik zou het deeg volgende keer proberen uitrollen om er mooiere vormen uit te krijgen. Ook zou ik i.p.v. vanille citroen of appelsien toevoegen om het geheel iets frisser te maken.

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.