Woensdag 14 Aardbeienvlaai met crème patissière

Op de terugweg naar huis van het winkelen zaterdag, zagen we dat ze in Rumst aan de kant van de weg weer aardbeien verkochten. 3 bakjes voor 6 euro, dat konden we niet laten liggen :-). Omdat de frigo goed vol zat en het zomerse gevoel van het weekend nog even mocht blijven nazinderen, was het dessert vlug beslist :-).

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik deze vlaai maandag al gemaakt heb. Vandaag heb ik pas tijd gevonden om er een post over te schrijven, gelukkig maakt dat de taart er niet minder lekker op :-).

Het recept vond ik hier : https://www.24kitchen.nl/recepten/zomerse-aardbeienvlaai .

We beginnen met de bodem. Je hebt nodig :
– 100ml melk
– 2el suiker
– 1 zakje gedroogde gist
– 200g bloem
– 30g boter
– 1 mespuntje zout
– 1 eidooier

De melk warmen we op tot ze lauw is (niet laten koken dus). Daar lossen we de gist in op. In de bloem maken we een kuiltje en daarin gieten we de melk en de overige ingrediënten. Nu alles goed mengen tot een mooi deeg en 30 min. afgedekt laten rijzen. Zo ziet mijn gerezen deeg eruit :

Dan de crème patissière, weer een ander recept :-). Je hebt nodig :
– 250ml melk
– 75g suiker
– 1 vanillestokje
– 2 eidooiers
– 1el bloem

We brengen 125ml melk samen met de suiker aan de kook. Het merg van het vanillestokje mengen we met de eidooiers. Hier mengen we de resterende 125ml melk en de bloem door.

We roeren het eimengsel door de melk op het vuur en blijven roeren terwijl het kookt. Als de crème dik wordt en er komen bellen aan de oppervlakte, is hij klaar.

We bekleden een ingevette taartvorm met het deeg. Gaatjes erin prikken en randen eraf snijden. We gieten de banketbakkersroom erin en laten het geheel 20 min. bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.

Laten afkoelen op een rooster en dan versieren. Hier ben ik iets afgeweken van het recept en heb ik de aardbeien gehalveerd, erop gelegd en bestrooid met poedersuiker.

Een lekkere taart die toch een beetje het zomers gevoel heeft terugbracht nu het weer wat minder wilt meewerken :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.