Woensdag 13 Kokosmacarons met ananascurd

Deze week wou ik graag nog eens wat dingen uitproberen. Eerst en vooral een nieuwe vulling, ten tweede een extra smaak in de macaronschelpen en als laatste de koekjes een dag op voorhand bakken om pas 24u later te vullen.

Gisteren heb ik de schelpen dus al gebakken. Voor kokosmacarons heb je nodig :
– 50g eiwit
– 30g amandelpoeder
– 25g kokospoeder
– 30g zeer fijne suiker
– snuifje zout

Bij de droge ingrediënten zit nu dus ook kokospoeder.

Macaroneren en dan rondjes spuiten.

De oven in en na 20 minuten komen ze er zo uit :

De schelpen zijn iets te hard gekleurd naar mijn zin, dus volgende keer misschien wat sleutelen aan de oventemperatuur. Er zijn wel voetjes, geen barst te zien en ze ruiken geweldig :-). Nu afwachten hoe ze van de plaat komen …

En perfecte onderkanten, oef :-). Ik heb ze in de frigo gezet toen ze waren afgekoeld tot het vandaag tijd was om ze te vullen.

Dan nu de vulling, ananascurd. Het recept heb ik een beetje geïmproviseerd volgens het recept van de curd van blauwe bessen die je hier vindt :  https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-8-deel-2-macarons-met-een-curd-van-limoen-en-blauwe-bessen/ .

Je hebt nodig :
– 269g ananas (dit waren 2 kleine blikjes ananas)
– 60g boter
– 2tl citroensap
– 2 eidooiers + 1 ei (geklopt)
– 100g suiker

Je doet de ananas samen met het citroensap in de blender en je mixt deze helemaal fijn.

Laat de boter smelten en voeg de suiker toe. Als de suiker opgelost is (je voelt geen korreltjes meer bij het roeren), voeg je het ananasmengsel toe.

Goed roeren en dan de eieren toevoegen. Blijven kloppen om geen omelet te krijgen. De curd zou nu dikker moeten worden. Na een tijdje kloppen, leek het niet echt te lukken. Ik heb 1tl maïzena opgelost in beetje water en dit toegevoegd aan de curd. Blijven kloppen en nu wordt hij toch iets dikker. Ik vrees wel een herhaling van de appel curd : een super lekkere vulling, maar iets te vochtig voor de koekjes. We gieten hem in een ander kommetje en laten hem bedekt met plasticfolie afkoelen in de frigo. Hopelijk komt het goed …

Als de curd helemaal is afgekoeld, wordt hij nog iets dikker en dan is het tijd om de macarons te vullen :-). Ze zien er heel leuk uit, ben benieuwd naar de smaak, maar dat zal moeten wachten tot morgen. Met iets vochtigere vullingen zoals deze kan je de macarons ook al na enkele uren proeven. Morgen moeten ze ook echt op, want als je langer wacht, zijn ze meestal te wak.

Voor een cocktailvariant kan je volgens mij perfect het citroensap vervangen door rum, maar om die pina colada-versie te maken, wacht ik nog even op wat meer zomerse temperaturen ;-).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.