Woensdag 17 Cupcakes ninjagostyle :-)

Het is weer heel druk geweest, daarom nu pas de post van vorige week :-). We hadden dit weekend een jarige, onze jongste zoon werd 5 (wat worden ze toch veel te snel groot :-)). Hij was heel duidelijk over het thema van zijn verjaardag : ninjago :-). Zot zoals we soms wel zijn, werd er een heel ninjafeestje gepland inclusief ninjagotaart en ninjagocupcakes om mee te trakteren in de klas :-).

Het recept voor de cupcakes vond ik hier : https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/253/vanille-cupcakes .

Ik heb het beslag in mijn Kenwood gemaakt. Na alle stappen mooi uitgevoerd te hebben, zag het er als volgt uit :

Omdat er enkele kindjes in de klas allergisch zijn aan melk, heb ik ook een melkvrije variant gemaakt door de boter te vervangen door soyaboter en de melk door soyamelk. Qua smaak is er niet heel erg veel verschil, minstens even lekker :-).

Nu de vormpjes vullen en dan mogen ze de oven in. Na 20-25 minuten zijn onze cupcakes klaar.

Dan het versieren. Ik kies altijd voor rolmarsepein, fondant gaat ook natuurlijk, maar ik vind marsepein lekkerder van smaak. Ik besmeer de cupcakes met een klein beetje honing om de marsepein te doen plakken. Ik bestuif het werkblad met poedersuiker voor ik hem uitrol. We beginnen met een laagje geel.

Om de plooien in het ninja-masker te maken, maak ik kleine lintjes om op de gele basis te leggen. Ik plak ze vast met een beetje water.

Dan het masker zelf. Uit een andere kleur marsepein (hier was het groen en rood), haal ik terug een cirkel. Ik gebruik het bovenste deel en onderste deel van de cirkel en plak dit op de gele basis en over de lintjes.

Met zwarte en witte marsepein maak ik nog oogjes en wenkbrauwen en voilà, cupcakes ninjago-style :-)!

Voor volgende woensdag (zijnde morgen) staat er weer heel wat bakken op het programma (ook voor donderdag en vrijdag trouwens). De post zelf gaat weer even op zich laten wachten, maar komt er zeker op :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.