Woensdag 18 Chocolademacarons met oreobotercrème

Met de kindjes die deze week 3 extra dagen thuis waren, is het bloggen weer even blijven liggen. Bakken was geen probleem, een beetje hectischer als anders, maar toch gelukt :-). Tussen mijn vele pins vond ik een recept van oreobotercrème terug en dat ging ik dus eens proberen.

We beginnen met de chocolademacarons. Je hebt nodig :
– 55g eiwit
– 55g amandelpoeder
– 100g bloemsuiker
– 5g cacaopoeder
– 30g zeer fijne suiker
– een snufje zout

Het recept voor de koekjes vind je hier : https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-9-deel-1-macarons-met-een-ganache-van-blauwe-bessen-en-witte-chocolade/ .

Wanneer je de droge ingrediënten zeeft, voeg je ook het cacaopoeder toe. Na het bakken zien onze macarons er zo uit :

Dan de vulling. Het recept vond ik hier : https://livforcake.com/oreo-macarons/ .

Je hebt nodig :
– 60g boter
– 31g poedersuiker
– de vulling van 12 dubbel gevulde oreo’s (ik had alleen maar enkel gevulde, dus gebruikte er 24)
– 2 el oreokruimels

Eerst mix je de boter en de oreovulling tot je mengsel wit en romig is. Dan voeg je de poedersuiker toe. Blijven mixen tot de suiker helemaal is opgenomen. Dan spatel je de koekkruimels onder je crème en voilà, klaar :-).

Nu nog de macarons vullen en dan 24 à 48u de koelkast in.

Ik was al even van plan om een botercrème te proberen als vulling voor de macarons. Deze geeft minder vocht af en zorgt er dus ook voor dat de koekjes niet te wak worden. Botercrème is wel redelijk zoet en ook vrij zwaar, dus geen licht dessertje deze week :-).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.