Woensdag 29 Perentaart met speculaas

Ik ga nog even verder op de speculaas-vibe deze week en breng de herfst, die terug even op pauze staat buiten (waar we trouwens niet over klagen :-)), de keuken binnen. Een gemakkelijk receptje waar je helemaal niet zoveel tijd aan hoeft te spenderen.

Het recept vond ik hier : https://www.savorysweets.nl/bakken/recept-perentaart-met-kaneel-en-speculaas/ .

Je hebt nodig :

  • 3 peren
  • 150g speculaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200ml room
  • 120g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • een handvol amandelschilfers

We beginnen met de taartbodem. Vet je taartvorm in met boter. Ik heb deze ook bebloemd om er zeker van te zijn dat ik de taart er na het bakken wel zou uitkrijgen :-). Ik gebruik een speciale vlaaivorm, waar de bodem uit kan, dan moet ik de taart straks niet om te draaien. Een springvorm werkt ook uiteraard.

We bekleden de taartbodem met het bladerdeeg en verkruimelen de speculaas. Ik heb hiervoor een plastic zakje en de deegroller gebruikt. De kruimeltjes verdeel je over het bladerdeeg.

De peren schillen we, snijden we in 4 en ontdoen we van het klokhuis. Dan snijd je ze bovenaan in en leg je ze met de bolle kant naar boven op de speculaas.

Nu doen we de eieren, suikers, room en kaneelpoeder in de Kenwood en mengen we alles heel goed (uiteraard kan je ook gewoon de mixer gebruiken :-)). Zoals je kan zien, krijg je een heel lopend mengsel.

Daarna gieten we het mengsel over onze peren en versieren we het geheel met de amandelschilfers.

Nu nog een 40-tal minuten een voorverwarmde oven in van 180°C en we hebben weer dessert morgen :-)!

Naar het schijnt het lekkerst wanneer nog een beetje warm, dus ik warm ze morgen nog heel even terug op voor ik ze serveer.

Smakelijk 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.