Woensdag 30 Macarons met pistachebotercrème

Vandaag nog een keertje macarons. De moeilijke koekjes blijven toch mijn favorietjes. Het begint ook beter en beter te gaan, de kinderen noemen ze al niet meer de ‘mislukte koekjes’ :-). Een paar maanden geleden maakte ik al eens een pistachevulling, maar die vond ik minder geslaagd. Hoog tijd om opnieuw te proberen dus!

Ik maak groene koekjes deze keer. Het recept voor de macarons vind je hier :  https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-24-deel-1-speculaasmacarons-met-speculaasbotercreme/. 

Net voor de eiwitten voldoende zijn opgeklopt, voeg ik enkele druppels groene kleurstof toe en een heel kleine beetje zwarte. Dan terug kloppen tot stijve pieken en beginnen met het macaroneren. Nu kan je mooie groene rondjes beslag spuiten :-).

Ik laat ze naar goede gewoonte 5 minuutjes drogen in een oven van 50°C voor ik ze 20 minuten laat bakken in een oven van 125°C. Altijd goed blijven opletten tijdens het bakken, soms is het nodig de plaat eens om te draaien of de temperatuur wat lager te draaien. Als alles goed gaat, zien ze er na het afkoelen (ook een belangrijke stap in het proces ;-)) zo uit :

Dan de pistachebotercrème. Het recept vond ik hier :   https://www.bakepedia.com/pistachio-buttercream-frosting-recipe/.

Je hebt nodig :

  • 3 eieren
  • 200g suiker
  • 50g gemalen pistachenootjes
  • 230g boter (in het recept zeggen ze gekoelde, maar ik gebruikte op kamertemperatuur en dat is ook gelukt :-))

Eerst heb ik de pistachenootjes gemalen. Ik denk dat je ze ook wel gemalen kan kopen, maar dat had ik dus niet in huis. Je kan ook pistache pasta gebruiken, daar heb je dan 30g van nodig.

Dan klop je de eieren samen met de suiker. Ik heb hiervoor mijn Kenwood weer aan het werk gezet :-). Als het volume ongeveer verdubbeld is, ben je klaar.

Je eimengsel giet je in een kookpot en je roert de gemalen pistachenootjes eronder. Zet de pot op een middelhoog vuur en blijf roeren. Je moet een compact deeg bekomen. Dit dek je dan af met plastic folie en laat je afkoelen in de frigo. Bij mij zag het er zo uit :

Wanneer je pistachemengsel is afgekoeld, klop je de boter op tot ze wit en romig is. Dan voeg je er het mengsel aan toe en klop je nogmaals alles goed door elkaar. Voilà, klaar :-)! Nu is het tijd om de macarons te vullen.

Zoals bij alle macarons, best 24u in de frigo laten rusten. Volgende keer dat ik deze maak, ga ik proberen de schelpen zelf ook een pistachesmaakje te geven. De crème vind ik in ieder geval al geslaagd :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.