Vandaag nog maar eens een receptje voor macarons. Weer ga ik iets herproberen dat ik een tijdje terug al gemaakt heb. De vorige koffie/mokka-ganache maakte ik met espressopoeder en melkchocolade-ganache. Vandaag volg ik een andere methode :-).
Eerst starten we met de macarons. Het recept vind je hier : https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-24-deel-1-speculaasmacarons-met-speculaasbotercreme/
Ik heb een klein beetje ivoor-kleurstof toegevoegd, maar eigenlijk was dit niet echt nodig. Als alles goed gaat, zien je macarons er zo uit als ze de oven uitkomen :
Nu de ganache. Bij het shoppen naar ingrediënten op de notenshop.be kwam ik deze melkchocolade-mokkaboontjes tegen :
Ze worden ook in de pure variant verkocht. Ik heb me gebaseerd op het recept van een gewone melkchocolade-ganache. Voor 14 macarons heb je dus nodig :
- 76g melkchocolade-mokkaboontjes
- 38g room
Je laat de room koken en giet deze dan over de boontjes. Je laat het nu een minuut of 2 staan. Daarna roer je alles dooreen tot de boontjes helemaal gesmolten zijn. Moest dit niet lukken, kan je je ganache in wording nog even opwarmen au-bain-marie. Nu nog even laten staan tot de ganache smeerbaar is (= niet te lopend meer) en je kan je macarons vullen.
Smakelijk :-)!