Woensdag 28 Speculaascupcakes met speculaasbotercrème

Vandaag voor een iets rustigere bakdag gegaan. Ben al van vorige week aan het bakken : taart, macarons in verschillende kleuren, dus vandaag kies ik voor cupcakes. Met het vallen van de blaadjes en het iets frissere weer denk ik aan de geur van speculaas, voor mij een echt herfstingrediënt :-). Omdat ik net nog macarons gevuld heb met die super lekkere botercrème van enkele weken terug en nog wat over heb, worden het dus speculaascupcakes met speculaasbotercrème.

Het recept vond ik hier : https://kookmutsjes.com/recept/speculaas-cupcakes/.

Een super duidelijk recept met foto’s, meer moet dat niet zijn.

Ik begin dus met de eieren te mengen met de suikers, de speculaaskruiden en het zout.

Dan voeg je de zonnebloemolie en de melk toe. Daarna heb ik er de bloem en het bakpoeder bij gezeefd en uiteindelijk het amandelpoeder toegevoegd. Als het deeg mooi glad is, kan je de cupcakevormpjes voor ongeveer 2/3 vullen en dan mogen ze +/- 25 min. een voorverwarmde oven van 175° in. Het deeg is vrij lopend, maar geen paniek, komt helemaal inorde :-).

Dat ziet er in ieder geval al geslaagd uit :-). Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, kan je ze versieren met botercrème. Ik heb hiervoor dus het recept van de speculaasbotercrème van enkele weken terug gebruikt : https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-24-deel-1-speculaasmacarons-met-speculaasbotercreme/

Nog een stukje speculaas erop om de aandacht af te leiden van de niet al te geweldige spuitkunsten en klaar :-)!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.