Woensdag 3 deel 2 Appeltaart met mascarpone

Als tweede recept ga ik weer voor een taart deze week. Appeltaart met mascarpone, alleen al de geur van de kaneel die we gaan gebruiken, maakt het de moeite waard om dit recept te proberen :-).

Het recept heb ik hier gevonden : https://www.lekkerensimpel.com/appeltaart-met-mascarpone/ . Een simpel recept, goed uitgelegd, met begeleidende video, meer heb je niet nodig (buiten je ingrediënten dan) :-).

We maken het deeg zelf en hebben hiervoor 150g boter op kamertemperatuur nodig. Vandaag heb ik eraan gedacht alle ingrediënten op tijd uit de frigo te halen. Ben je dit vergeten, bestaat er een trucje (lang leve Pinterest ;-)). Je verwarmt een glas door er warm water uit de waterkoker in te gieten. Je legt de boter die je nodig hebt op een bord. Je zet je warme glas over de boter en na enkel minuten heb je zachte boter. Je kan beginnen bakken :-).

De ingrediënten voor het deeg heb ik eerst in mijn Kenwood gemengd. Daarna alles nog eens goed doorkneden met de hand en dit was het resultaat :

Nu alles mooi in de springvorm krijgen. Deze is natuurlijk eerst ingevet en bebloemd (zo zonde om dit te vergeten en je taart of cake maar half uit de vorm krijgen …).

Het mengsel heb ik ook in de Kenwood gemaakt. Alles mengen tot het mooi glad is.

De appelstukjes schikken (ik heb 3 appels gebruikt ipv 2) en je taart kan de oven in. Je zal zien dat je vulling helemaal niet tot aan de rand van het deeg komt, maar geen paniek, je taart gaat nog hoger komen tijdens het bakken. Ik heb weer voor een iets lagere temperatuur gekozen (170°), maar dat was in dit geval eigenlijk niet nodig.

En zo ziet de taart eruit als je ze mooi uit de vorm krijgt :-).

Met een lekker tasje thee toch nog een stukje (eigenlijk 2) geproefd na de avondspits (de kindjes liggen allemaal rustig te slapen :-)). Echt een lekkere taart, die gaan we nog maken. Kaneel, appeltjes en mascarpone, eigenlijk kon dat gewoon niet slecht zijn ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.