Woensdag 37 Sinaasappelkaastaart

Een paar daagjes te laat gepost, maar woensdag wel gemaakt :-). Hoewel de blog ‘Woensdag BAKdag’ heet, komt er bij dit recept geen bakken aan te pas. Trek wel voldoende tijd uit om de taart te laten opstijven, in de namiddag beginnen om ’s avonds te serveren lukt bijvoorbeeld niet.

Het recept vond ik hier : https://www.savorysweets.nl/voor-bij-de-koffie/recept-sinaasappel-kwarktaart-bastognebodem/ .

Op zich helemaal niet moeilijk te maken. Eerst de taartbodem, je hebt nodig :
– 75g gesmolten boter
– 250g bastognekoekjes


Je maakt de koekjes fijn en mengt deze met boter. Dan verdeel je deze over je springvorm (die je bekleed hebt met een bakpapiertje), goed aandrukken en klaar. Nu een kwartier laten opstijven in de frigo.

Dan de vulling, je hebt nodig :
– 500ml room
– 500g platte kaas
– de rasp van 3 sinaasappels
– 250ml sinaasappelsap
– 175g kristalsuiker
– het sap van 1 citroen
– 8 blaadjes gelatine

Je weekt de gelatineblaadjes minstens 5 minuten in koud water. Meng het citroensap de sinaasappelrasp, de suiker en de platte kaas.
In het recept zegt men dat je de slagroom stijf moet kloppen, maar als je deze lobbig klopt, werkt het ook en heb je achteraf minder spatelwerk ;-).
Verhit een beetje van het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Voeg de rest van de sinaasappelsap toe. Voeg dan je sinaasappelsapmengsel toe aan het platte kaasmengsel.
Nu nog de opgeklopte room eronder spatelen en alles in de springvorm gieten. De taart moet nu 5u opstijven (dus daarom pas vandaag de post in plaats van gisteren :-)).

Blijft er over, de sinaasappeltopping. Je hebt nodig :
– 4 gelatineblaadjes
– 300ml sinaasappelsap

Eerst week je de gelatineblaadjes weer voor minstens 5 minuten. Dan warm je een scheutje sinaasappelsap op en los je er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Voeg de rest van je sinaasappelsap toe en giet het dan over je kaastaart. Nu terug een uur of twee laten opstijven in de frigo.

Ik heb de taart nog afgewerkt met wat gesmolten pure chocolade, maar dat hoeft natuurlijk niet :-).

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.