Woensdag 38 Yoghurt-citroencake

Een nieuwe week, een nieuwe woensdag, een nieuw baksel :-). Lekker koud buiten, een mooi sneeuwtapijt (waar we uiteraard al in gespeeld hebben :-)) en dan de warmte van de oven en de geur van versgebakken cake, wat moet je nu nog meer hebben ;-)?

Vandaag maken we dus yoghurt-citroencake. Ik ging normaal gezien voor een gewone citroencake uit het boek ‘Bake-Off Vlaanderen’, maar ik had geen room in huis. Griekse yoghurt had ik wel staan, dus is het dit recept geworden 🙂 : https://www.smulweb.nl/recepten/144091/Griekse-yoghurt-citroencake .

Onder de begeleiding van een zomers muziekje (beetje contraire doen, kan geen kwaad) zetten we de ingrediënten klaar en beginnen we eraan :-). Je hebt nodig :
– 250g kristalsuiker
– zeste van 1 citroen
– sap van 1/2 citroen
– 300g zelfrijzende bloem
– 150ml Griekse yoghurt
– 250g boter op kamertemperatuur
– 1/2 tl zout
– 5 eieren

Eerst meng je de boter met de suiker, de citroenzeste en het zout tot een romig mengsel. Dan voeg je 1 per 1 de eieren toe. Goed laten mengen en dan om de beurt deel per deel de bloem (die je moet zeven), de yoghurt en het citroensap eronder spatelen. Giet je deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm en laat 70 minuten bakken op een voorverwarmde oven van 160°.

Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Wanneer volledig afgekoeld, kan je beginnen aan de siroop. Je hebt nodig :
– 50ml citroensap
– 50ml water
– 100g suiker

Breng het citroensap, het water en de suiker aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet dan de hete siroop over de afgekoelde cake en klaar.

Lekker plakkerig 🙂

Smakelijk 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.