Woensdag 39 Ricottataart met blauwe bessen

Vandaag gebakken en geblogd, dat is ook weer een tijdje geleden :-). Op het programma staat een taart, eerder een cake met lekkere ricotta en blauwe bessen.

Het recept voor deze lekkere taart/cake vond ik hier : https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2016/03/ricottataart-met-zomerfruit-html/ .

Je hebt nodig :
– 250g ricotta
– 250g bloem
– 250g suiker
– 3 eieren
– 4tl bakpoeder
– rasp van een 1/2 citroen
– +/- 200g blauwe bessen
– 1/4 tl zout

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn voor je kan beginnen. Je begint met het mengen van de suiker en de boter. Daarna voeg je de ricotta, de citroenrasp en het zout toe en meng je het geheel tot het glad en romig is. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen in je deeg.

Dan zeef je er de bloem en het bakpoeder bij. Spatel alles goed door elkaar. Het deeg is redelijk vast, maar geen paniek, komt helemaal goed :-).

De blauwe bessen bedek je met een beetje bloem zodat ze niet direct naar beneden zakken in je cake. Meng ongeveer 2/3 van het fruit voorzichtig door je deeg. Stort het deeg uit in een beboterde en bebloemde springvorm en duw er de rest van de blauwe besjes in.

Laat de cake nu gedurende een 60 à 70 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175°C. Als hij dreigt aan te branden, leg er dan op tijd een velletje aluminium folie op. Wanneer klaar, laat je de cake eerst 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna volledig op een rooster. Bestrooi nog met een beetje poedersuiker (een beetje wit om het ontbreken van de sneeuw buiten goed te maken ;-)) en klaar !

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.