Woensdag 5 deel 1 Appel-kaneel wafeltjes

Woensdag bakdag vandaag, maar een net iets meer chaotische versie, want de griep heeft dan toch ons huishouden bereikt. 1 van mijn kleine assistenten begint zijn krokusvakantie 3 dagen vroeger en mist ocharme het carnavalsfeestje op school. Beginnen doen we dus met wafels en we zorgen voor wat extra vitamientjes door er appel en kaneel aan toe te voegen :-).

Het recept vond ik in het februarinummer van het maandblad ‘Koken en genieten’.

Je hebt nodig :
– 750ml water
– 400g bloem
– 180g boter
– 190g suiker (in een potje van 90g en een potje van 100g te verdelen)
– een snufje zout
– 2 appels
– 1 à 2 tl kaneel

Je brengt het water aan de kook samen met de boter, een snufje zout en 90g suiker. Als de suiker opgelost is, giet je het mengsel bij de bloem en kneden maar. Ik heb mijn Kenwood nog eens gebruikt.

De appels heb ik geschild en in blokjes gesneden. Je kan ze ook goed wassen en met schil gebruiken. De blokjes kneed je door het deeg. Zo ziet het eruit klaar om te bakken.

Ik heb er eerlijk gezegd mijn twijfels over… Eerst nog kaneelsuiker maken. 100g suiker mengen met de kaneel, makkelijker kan niet :-).

In een voorverwarmd en ingevet wafelijzer bak je de wafels gedurende 3 à 5 minuten op middelhoge temperatuur (als je die tenminste kan wijzigen, wat hier niet het geval is …). Je haalt de wafels eruit en wentelt ze in de kaneelsuiker. Simpel toch ?

Niet dus … Nadat de eerste 2 wafels gelukt waren, bleven ze er mislukt uitkomen. Ik heb alles geprobeerd. Tussendoor terug opnieuw invetten, minder deeg gebruiken, het wafelijzer niet volledig sluiten, langer wachten, … niets mocht baten, jammer maar helaas …

Ik gok dat het met de temperatuur te maken zal hebben. Bij de eerste 2 was het ijzer nog maar net opgewarmd en dus minder warm dan bij de volgenden. Ik zal een nieuw wafelijzer moeten kopen, dat is de enige logische conclusie, er zit niks anders op ;-).

Gelukkig heb ik meer dan 2 appels gekocht en zullen de kindjes toch wat extra vitamientjes binnen krijgen, zij het dan niet in wafelvorm :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.