Woensdag 5 deel 2 Bresiliennetaart

Omdat het zo verschrikkelijk koud is buiten kan ik niet anders dan hier thuis voor wat extra verwarming zorgen en ook iets in de oven bakken. Een lekkere en helemaal niet zo moeilijke bresiliennetaart.

Het recept vond ik hier : https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6909/bresiliennetaart .

Beginnen doen we met een gistdeeg. Het lijkt een beetje op het deeg van de kruimelvlaai van enkele weken geleden. Het deeg van vandaag is echter met verse gist gemaakt i.p.v. met droge gist.

20g gist los je op in 100g melk op kamertemperatuur. Je maakt een kuiltje in 250g bloem en een snufje zout. In het kuiltje giet je 25g suiker, 1 ei en je gistmengsel. Kneden tot een mooi deeg, als het niet meer aan je aanrecht of vingers blijft plakken, is het aan het goed komen :-). 30 minuten afgedekt laten rijzen en voilà :

Voor de vulling klop je 4 eieren los samen met 6 el suiker en 6 el bloem. Ik heb ook een zakje vanillesuiker toegevoegd omdat ik de vereiste 2 blikken vanillerijstpap heb vervangen door gewone rijstpap. Nu is de vulling klaar.

De oven voorverwarmen (200°) en het deeg uitrollen. Dit leggen we in een beboterde en bebloemde bakvorm. Ik heb onlangs een speciale taartvorm in Ikea gekocht waar je de bodem uit kan halen. Die is wel iets groter dan mijn gewone taartvorm, maar gaat mij ook stress besparen bij het ontvormen :-).

Gaatjes in het deeg prikken, de vulling er in gieten (niet tot aan de rand) en 30 minuten laten bakken. De taart laat je eerst afkoelen in de vorm voor je ze ontvormt. Bij het afkoelen zakt de vulling nog wat zodat je zeker nog plaats hebt voor de slagroom :-).

Nu nog de slagroom kloppen, mooi over de taart verdelen en dan versieren met bresiliennenootjes. Uiteraard doe je dit pas als je taart volledig afgekoeld is, anders loopt de slagroom uit.

Volgende keer iets meer slagroom voorzien, maar zeker geslaagd !

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.