Woensdag 6 Brusselse wafels

Gisteren was het weer woensdag en eigenlijk was ik van plan de bakdag een keertje over te slaan. Het is krokusvakantie, dat betekent 3 (b)engeltjes thuis en de jongste zit middenin haar potjestraining. Het was dan ook nog eens prachtweer, dus we hebben zoveel mogelijk buiten geweest : samen naar de markt, naar de speeltuin, kortom een hoop vitamine D opgedaan :-).

Nu had mijn allerliefste echtgenoot die mislukte wafels van vorige week ook gezien en mijn zeer logische conclusie op de blog gelezen :-). Vrijdag kwam hij thuis met een vroeg Valentijncadeautje :

Ik kon dus niet anders dan gisteren op Valentijn mijn cadeau uittesten en mij aan Brusselse wafels wagen :-). Het recept vond ik hier : https://dagelijksekost.een.be/gerechten/brusselse-wafels .

Super duidelijk recept met video, geen verdere uitleg nodig :-).

Na 20 minuten rusten zag mijn deeg er zo uit :

Dan het bakken. Aangezien het de eerste keer was dat ik het wafelijzer gebruikte, moest ik het voor de eerste 2 bakbeurten invetten met gesmolten boter. Een geweldig wafelijzer, topcadeau, topechtgenoot :-). Na wat knoeien met de juiste hoeveelheden deeg (mijn aanrecht zag er weer mooi uit :-)), kwamen de wafels er mooi en vooral heel lekker uit. Wij zijn niet zo voor slagroom hier, dus we hebben ze met (veel) poedersuiker gegeten 🙂

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.