Woensdag bakdag 7 deel 1 Carré confituur

In tegenstelling tot andere weken is er vandaag niet veel planning aan vooraf gegaan. Gisteren heb ik de koelkast opengetrokken en eens gezien wat we eigenlijk allemaal in huis hadden : bladerdeeg, abrikozenconfituur en appelen. Menu van de dag wordt dus carré confituur en appelkruimeltaart :-).

Beginnen doen we met carré confituur, een receptje van de Jeroen dat een hele tijd geleden op de site van HLN stond. Je vindt het hier terug : https://www.hln.be/nina/nina-kookt/carre-confituur-van-jeroen-meus~a749b6a4/ .

Eerst alles afwegen voor het frangipane-deeg. Met deze hoeveelheid kan je 4 bladerdegen omtoveren tot carré confituur. Kleine tip als je een peuter als assistente in de keuken hebt : hou de nummertjes op de weegschaal goed in het oog tijdens het afwegen, ze zouden zomaar ineens een keer terug op 0 kunnen springen :-).

Al de ingrediënten gaan de Kenwood in en die doet al het werk onder toezicht van mijn kleine diva die zich al aan het voorbereiden is op de zomer :-).

Terwijl de Kenwood bezig is, snijd ik een vierkant uit mijn bladerdeeg. Om een mooi vierkant te krijgen, gebruik ik een bakvorm om langs te snijden.

Nu prik je gaatjes in een kleiner vierkant dan je deeg (+/- 3cm van elke rand weg) en besmeer je dit met 1/4 van de frangipane. Daarover komt nog de abrikozenconfituur en strookjes bladerdeeg. Alles insmeren met eigeel en klaar voor de oven 🙂 !

Na 25 minuten bakken in een oven van 180° hebben we een mooi en lekker resultaat. Simpel en het smaakt nog goed ook, wat moeten we meer hebben ;-)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.