Woensdag 2 deel 1 Tiramisumacarons

Het is weer woensdag vandaag, de schort ligt klaar, de weegschaal staat te blinken op het aanrecht en er staan 3 lekkernijen op het programma :
– macarons met een tiramisuvulling (inderdaad, weer die ‘mislukte koekjes’, we blijven proberen tot ik ze met mijn ogen toe kan maken ;-))
– een kruimelvlaai met banketbakkersroom
– kokoskoekjes (om de eiwitoverschotten weg te werken :-)).

Beginnen doen we met de macarons terwijl de jongens nog op school zitten. Mijn kleine assistente staat wel paraat om mama te helpen en aan te moedigen. ‘Roeren, roeren, mama’ en ‘wauw’, toch leuk zo’n supportertje in huis :-).

Het recept voor de koekjes vind je terug in mijn allereerste post (https://www.woensdagbakdag.be/deel-1-macarons-met-een-vulling-van-sinaasappel-curd/).Vandaag ga ik enkel wat aanpassingen doen aan de temperatuur en baktijd (vorige keer bleven er enkele aan de bakplaat plakken en dat wil ik deze keer proberen te vermijden).

Het deeg na het macaroneren ziet er er zo uit :

 

Vandaag gebruik ik geen kleurstof, maar strooi ik een beetje cacaopoeder op de macarons voor ze moeten drogen.

Na een uurtje drogen is er een mooi velletje op de macarons gekomen, zou ik het wagen om ze nu al proberen te bakken of toch de truc met de oven toepassen ? We kiezen voor optie 1 en dit is het resultaat …

De koekjes waren toch niet droog genoeg… Met volle moed terug opnieuw beginnen en deze keer toch maar extra laten drogen in de oven. Om ervoor te zorgen dat er deze keer geen hoedjes mee los komen als ik de macarons van de bakplaat haal, begin ik ze aan een hogere temperatuur te bakken. We starten met een voorverwarmde oven van 145° gedurende 12 minuten. Hierna gaan we naar 130° voor 5 minuten en dan nog eens naar 120° voor 3 minuten. Zo zien ze eruit als ik ze uit de oven haal.

Gelukt :-). Ik heb ze laten afkoelen op een koude natte handdoek (nog een trucje om ze makkelijker van de plaat te krijgen).

En dan nu de vulling. Het recept heb ik hier gevonden :  https://cookinglsl.com/tiramisu-macarons-recipe.

Hieronder even de Nederlandse versie. Je hebt nodig :
– 170g mascarpone
– 80ml room
– 2 el suiker
– 1/4 tl cacaopoeder (in het origineel recept wordt instantkoffie/espressopoeder gebruikt)
– 1 tl amaretto (heb er na het proeven nog 1/2 tl bijgedaan en denk dat er zelfs nog meer bij mag)

De room moet je opkloppen tot stijve pieken.
De rest van de ingrediënten meng je met de mixer of in de keukenmachine.
Daarna vouw je de room onder je mascarponemengsel en kan je je macarons beginnen vullen.

Als je de vulling helemaal wilt opgebruiken, zal je wel dubbel zoveel koekjes moeten maken.

Smakelijk :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.