Woensdag 25 Macarons, limoncello, mascarpone en frambozen :-)

Om de goede start van vorige week verder te zetten, werd er ook vandaag gebakken. Al een tijdje nu ben ik met verschillende vormen van macarons aan het experimenteren. Zo hebben de kindjes al mickey koekjes kunnen proeven, maar ook stormtroopers en bb8 zijn de revue al gepasseerd :-). Vandaag wou ik een dessertje maken voor morgen, een macarontaartje gevuld met een limoncellocrème en framboosjes.

Ik heb ervoor gekozen om 4 kleinere taartjes te maken (1 per persoon), die uiteindelijk nog redelijk groot zijn uitgevallen :-).

Het recept voor de macarons vind je hier : https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-24-deel-1-speculaasmacarons-met-speculaasbotercreme/ .

Om de grotere macarons te spuiten, heb ik een sjabloon gebruikt en ben ik aan de buitenkant begonnen om zo naar binnen toe te werken. Op zich ben ik niet geweldig tevreden met hoe ze eruit zien, maar oefening baart kunst, dus er zullen waarschijnlijk nog een aantal posts met grotere macarons volgen :-).

Bovenaan hebben we een klein accidentje gehad met iets te enthousiast kloppen met de bakplaat en een lepel in een kommetje eiwit dat te dichtbij stond :-D.

Na 20 minuten bakken mogen de macarons uit de oven. De voetjes zijn aanwezig, maar volgende keer mogen ze er toch nog net iets langer in.

Dan maken we de vulling : limoncello-mascarpone-botercrème.

Je hebt nodig :

 • 5 eiwitten
 • 250g kristalsuiker
 • 225g boter (op kamertemperatuur)
 • 225g mascarpone (op kamertemperatuur)
 • 4el limoncello

Eerst warm je de eiwitten met de suiker op au-bain-marie tot het mengsel ongeveer 60°C is. Dan begin je te mixen, ik heb dit overgelaten aan mijn trouwe Kenwood :-). Als de eiwitten stijve pieken hebben, voeg je de boter blokje per blokje toe. Goed blijven mixen en dan voeg je deel per deel de mascarpone toe. Goed mengen en als laatste de limoncello erbij gieten. 4 eetlepels vond ik genoeg, maar meer is ook mogelijk :-).

Dan de macarons versieren. Ik heb ervoor gekozen om toefjes crème af te wisselen met verse frambozen.

Nu is het afwachten tot morgen, ik hoop dat de verse framboosjes de vulling niet te vochtig maken voor de macarons … De crème vind ik in ieder geval al geslaagd ;-).

Smakelijk 🙂 !

2 Antwoorden op “Woensdag 25 Macarons, limoncello, mascarpone en frambozen :-)”

 1. Hallo,

  Hoelang bak je de grote macarons op hoeveel graden? Ik heb al verschillende keren grote macarons proberen maken, maar deze zijn mooi van buiten, maar steeds deeg vanbinnen. De kleintjes lukken wel altijd. Ik kan de baktijd en graden maar niet goedkrijgen.

  1. Hoi Jelle,

   Ik heb de grote macarons op 125°C gebakken gedurende 20 minuten. Ik zet de oven op onder- en bovenwarmte i.p.v. hetelucht. Als de macarons stabiel staan op hun voetjes, zijn ze klaar. Moesten ze nog wat ‘bewegen’kan je de temperatuur wat verlagen en ze nog 5 minuten langer laten bakken.
   Nog veel succes :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.